Ik vond de samenwerking met Objective bijzonder aangenaam. Objective staat open voor de wensen en input vanuit het bedrijf zelf maar geeft ook duidelijk advies op het moment dat je een bepaalde richting moet uitgaan.
Allard Vervoort, Management Team

Bakkerij de Paauw is een industriële bakkerij in Nederland. Ze leveren zowel aan vele traditionele supermarkten als aan online supermarkten.

Ze maken wekelijks zo een 300 000 broden en 1.8 miljoen sandwiches, dit allemaal dagvers en daarnaast doen ze ook aan banket.

 

Uitdaging

Het papieren traceability systeem dat bakkerij de Paauw hanteerde was niet meer geschikt om te voldoen aan de toenemende eisen bij audits van certificerende instanties. Er moest een alternatief komen voor het huidige traceersysteem.

Oplossing

In 2016 implementeerde bakkerij de Paauw reeds het WMS systeem van Objective. In 2018 hadden ze besloten om opnieuw samen te werken met Objective en implementeerde ze het MES systeem. Dit met de bedoeling het traceability probleem aan te pakken en op te lossen.

Omdat bakkerij de Paauw een extern grondstoffenmagazijn heeft maken ze ook gebruik van de LPN buffer functionaliteit van Objective.

Resultaat

Door de implementatie van het Objective MES systeem kan bakkerij de Paauw realtime traceren. Daarnaast heeft de bakkerij ook allerhande bijvangst. Men kan nu automatisch OEE bepalen. Dit omdat ze de productievoortgang moeten bepalen, hierdoor weten ze hoeveel broden ze maken, wat de snelheid er van is maar ook wanneer er geen broden voorbij komen, dan weten ze hoelang de lijn stil staat.

De kwaliteit van de masterdata is ook sterk toegenomen. Dit omdat foutjes in de masterdata direct zichtbaar zijn geworden en voor afwijkingen zorgt op de werkvloer.  Er is een soort van zelfschonend effect waardoor de kwaliteit van je masterdata sterk toeneemt.

De implementatie van een Objective MES systeem geeft ook inzicht in de productievooruitgang. Door deze implementatie gaan we meer richting een datagedreven organisatie.

Bakkerij De Paauw | Case study